WATAK BAYI MENURUT HARI LAHIR

YEN LAHIR ING DINO:
akad:lakune srengege,padang atine,suka rila samubarange,maring pamong sanakke,keras budine,asih marang kawulo,resikan lan pinter nucoro,biso mrentah wong tuwo.

senen:lakune rembulan,ora keno di gegampang wicarane,sebab luwih panas,suka rila ing batin,nanging jahil.

seloso:lakune geni,durjana rong perkoro,di segeti wong,yen dwe sesanakan mung sedelo,sebab banjur tukaran.

rebo:lakuning bumi,yen becik ngluwihi becik,e,ora kurang sandang panganbudine meneng,yen clatu keporo ngarep.

kemis:lakuning angin lan gelap,sopo kang dadi jodone sering mati disek,akeh kang podo wedi ing micorone,panas atine,brangasan,demen di gunggung karo uwong.

jemuah:lakuning lintang,gelem mandito lan demen mlarat,yen deduwe di jaluk sedulure suka rilo,demen ngupoyo kepinteran.

setu:lakuning banyu,kerep di satru uwong,mitrana ugu podo nyirik,nanging ono ngupayane,pinter golek sandang pangan,dol tinuku gelis payu,luwih banter gawene.klik di sini untuk primbon bahasa indonesia.

Artikel terkait: